Jak vybrat tu nejlepší vakuovačku právě pro vás?

Na trhu je nepřeberné množství vakuovaček. Ty nejlepší z nich mají jednoduché automatické ovládání, díky němuž pouze vložíte potraviny do fólie nebo vakuové dózy a zmačknete tlačítko. U těch levnějších pak musíte počítat s trochu složitějším ovládáním. Ani to ale není překážkou pro jejich pořízení a používání.

Z jakých vakuovaček můžete vybírat?

Vakuovačky nejčastěji ke své funkci potřebují fólii. Tu je potřeba správně odměřit a vložit do přístroje. Ty nejdražší vakuovačky používají drážkovanou fólii. Z té lze snadno odsát vzduch a vytvořit pak dokonale vzduchotěsný spoj. Vakuovačka funguje tak, že při jejím použití dochází k odsátí vzduchu z obalu, ke svaření a následnému oddělení fólie. Výsledkem je potravina zabalená v úhledném balíčku, ve kterém je vyčerpaný vzduch, a tedy i bakterie a mikroorganismy, které by mohly kontaminovat potraviny. Pokud budete pořizovat fólii do vakuovačky, dejte přednost spíše těm silnějším. Slabé fólie se k sobě přilepí při první příležitosti a kromě toho, že jdou špatně od sebe, se mohou také snadno poškodit. Dražší vakuovačky dokážou nabídnout kromě například programu pro marinování, také systém pro vakuování dóz. Ve vakuových dózách je pak možné uchovávat vše, co není vhodné do sáčku.

Proč potraviny vakuovat?

Mezi přednosti vakuování patří například možnost uchovat v čerstvém stavu potraviny, kterých jste navařili více, než bylo potřeba. Vakuování potravin oceníte zejména ve chvílích, kdy se vám nahromadí větší množství jídla, které nemáte za normálních okolností šanci zkonzumovat. Vakuovačka tak určitě přijde ke slovu o Vánocích, Velikonocích a dalších velkých svátcích roku. Využijí ji ale také rodiče malých dětí, které si pomalu zvykají na první příkrmy. Uchování jednou uvařených potravin ve vakuových dózách umožní nejen jejich postupní odebírání, ale také zamezí množení bakterií, což by pro děti mohlo být fatální.

Ušetřete místo i čas

Vakuování potravin ocení také majitelé zahrad, na kterých se toho vždy urodí více, než se stihne sníst. Není nutné hned sahat po zavařovacím hrnci. Stačí přebytky uložit do vakuových dóz nebo sáčků a uchovat pro další zpracování. Jestliže uložíte vakuované potraviny do lednice, prodloužíte jejich životnost ze 7 dní až na 3 měsíce, v mrazáku vám vakuované potraviny vydrží i několik let, aniž by se změnila jejich chuť.

Právě vyšlo

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Sponzor

spot_img

Nejnovější články

Dodejte domovu punc výjimečnosti a harmonie: Stačí změnit těchto pár detailů a budete se cítit jako v ráji

Rady byste proměnili svůj domov na oázu klidu a luxusu no nevíte, jak na to? Máme pro vás několik skvělých tipů, se kterými dosáhnete...

Horší se vám pod rouškou pleť? Dodržujte tyto zásady a vše bude opět v pořádku

Důkladnější čištění pletiČištění pleti byste měli praktikovat každé ráno a večer a skládat by mělo z následujících kroků; odlíčení, čištění čisticím gelem (doporučeno vyhýbat...

Medvídkové kabáty hlásí comeback: Jak a s čím je kombinovat a k čemu jejich zásadně nenosit?

Působí chic, sofistikovaně a sexyPokud jste mu dosud nepřišli na chuť, zřejmě je konečně ten správný čas. Medvídek coat, hlásí věru velký návrat i...